Gezond oud worden met voedingstoffen uit planten: de ontdekking van Jack Masquelier

Oud worden. Een fenomeen van het leven waar helaas niemand omheen kan, of toch wel? Niemand heeft ooit nog een claim kunnen leggen op de eeuwige jeugd, maar verschillende wetenschappelijke ontdekkingen komen al een heel eind in de buurt. Een van deze ontdekkingen is gedaan door Jack Masquelier, die onderzoek heeft gedaan naar beschermende substanties van planten. Hierdoor wist hij in 1947 zogenoemde OPCs te isoleren, die net zo actief en beschermend in menselijke organismen bleek te werken als in planten.

OPC’s 

Wat zijn deze OPC’s nou precies? Alleen kijkend naar de kern van hun structuur kun je OPCs classificeren als flavonoïden. Dit is de naam van een groep planten met een identieke structuur in het centrum van de molecuul. Flavus betekent geel, en de term dankt zijn naam dan ook omdat vroegtijdig onderzoek gele pigmenten betrof. Later werden er ook vele niet-gele substanties gevonden met zo’n zelfde kern. OPCs bleken een high-performance phyto-voedingsstof die verlichting geeft voor alle vasculaire aandoeningen. Het zijn daarom sterke, levendige en veilige anti-oxidanten.

Leef langer en gezonder

OPCs zijn niet alleen de beste vriend van collageen. Ze neutraliseren ook vrije radicalen, die vaak vele ongerelateerde aandoeningen veroorzaken. Ze verhogen de levensverwachting, sinds deze vaak gelinkt staat aan het voorkomen van hart- en vaataandoeningen. Maar als we in staat zijn om langer te leven dan voorgaande generaties, willen we vaak ook beter leven. Ook hier spelen OPCs een belangrijke rol. Het gaat niet om het vinden van het medicijn voor de eeuwige jeugd maar om het harmonieus en gracieus ouder worden door mentaal en fysiek fit te blijven.

Geef een reactie